Przypadający corocznie Światowy Dzień Pszczół postanowiliśmy uczcić, jako dzień grupy Pszczółek i beztroskiego chill out’u. Dzieciaki w ciągu roku doskonale poznały życie tych niezwykle pożytecznych owadów, więc dzień rozpoczęły od quizu wiedzy o pszczelarstwie. Wszyscy wystrojeni w żółte ubranka udali się, by celebrować ten dzień w zaprzyjaźnionej Pizzerii Torino. Właścicielka – pani Ula Włodarczyk – zaprosiła nas dodatkowo do kuchni na warsztaty kulinarne, by dzieciaki pod okiem sympatycznych pracowników Torino same wykonały swoje małe pizze od podszewki, według własnej receptury. Oczywiście na koniec w nagrodę każde dziecko zostało zaproszone na część restauracyjną, by posmakować pachnących własnych wypieków. Taka pizza smakowała o wiele lepiej – bo wiadomo z czego wykonana – same zdrowe, naturalne składniki! Nie zostało ani okruszka. Każda pracowita pszczółka na wyjściu otrzymała również balonik.
Za to w przedszkolu czekały jeszcze lody gałkowe na deser i sesja zdjęciowa. Jak to u pszczół – pracowicie i na słodko.
Beata Pajor